A békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban megrendezett Közösségi Gálán Stark Emlékérmet kapott Rázga Józsefné. Ági néni a Chopin Kórust több mint 10 éven át, 2017. júniusáig vezette.

„ Rázga Józsefné férjével Rázga Józseffel 1976-ban költözött Békéscsabára. Három kórusban szólamvezetőként segítette férje munkáját, a Bartók Béla Vegyeskarban, amelynek később karnagya is volt,, a gyulai Erkel Ferenc Vegyeskarban, valamint a Zeneművészeti Szakközépiskola Bartók Béla Leánykarában.

2006-ban alapította a Chopin Vegyeskart, a Magyar Lengyel Kulturális Egyesület támogatásával. A kórusnak több emlékezetes fellépése volt az elmúlt tizenegy év során. Vezetése alatt több minősítő hangversenyen, országos, és nemzetközi versenyen méretették meg magukat. melyből több alkalommal arany minősítést szerzett a kar. Rázga Józsefné 2017-ig vezette a Chopin Kórust, kitartása és szakmai hozzáértése nagyban hozzájárult a közösség sikeres működéséhez, eredményének eléréséhez.” – állt a kitüntetett szakmai útjának bemutatásában, amit fotók vetítésével színesítettek a színpadon.

 

Ági néni az érmet a több mint 500 fős civil közönség,  a Chopin Kórus tagjainak (jelen volt 32 fő) valamint a Magyar Lengyel Kulturális Egyesület képviselője jelenlétében vette át.

A kitüntetettek között volt a Calandrela Kórus is, akik a Közösségi Díjat vehették át. Ennek a kórusnak a tagja, a Chopin Kórus jelenlegi karnagya, Szák Kocsis Péter is.

 

A díjátadót ZSÉDA műsora követte, nagy sikerrel.

Az ünnepség után szerény fogadást adott a Csabagyöngye Kulturális Központ, a kitüntetettek és a jelenlévő résztvevők tiszteletére.

A pohárköszöntő után személyesen is gratuláltunk a Chopin kórus volt vezetőjének, a Kórus az erre az alkalomra megtanult kórusművet „ Néked zeng ez a dal….” -t énekelte el Ági néninek.