2022. január 22-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata és a Magyar – Lengyel Baráti Kulturális Egyesület ünnepséget rendezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából, ahol Bodó Barbara amatőr képzőművész rajz- és festmény kiállításának megnyitójára került sor.

Barbara 56 alkotását (portrék, tájképek) felvonultató tárlatot Pálmai Erika – festő, keramikus és grafikus nyitotta meg.

Bodó Barbara a pandémia idején fedezte fel, hogy érdeklődik a rajzolás és a festészet iránt. 2020 tavaszán egy barátja invitálására elvégzett egy jobb agyféltekes kurzust. A tanfolyam fordulópontot jelentett Barbara művészetében. Hobbiból kezdett portrékat készíteni amire felfigyelt gyermekkori festő barátnője. Ő ajánlotta neki a Valdor Art – „Alternatív Rajz- és Festészeti Iskolát, ahol oklevelet szerzett. Barbara főként grafittal, szénnel, pasztellel, akrillal dolgozik – papírra, farostra és vászonra. Munkái közt elsősorban a szeretteiről, barátokról, hírességekről és állatokról készült portrék ill. egészalakos művek szerepelnek de a csendélet és a tájkép se áll tőle messze. Rajzai hűen tükrözik az emberi érzelmeket.

Nagy öröm számára az a sok pozítiv visszajelzés, amit kapott a képeivel kapcsolatban. A tanulás számára nem ért végett, jelenleg is rajzolni ill. festeni tanul online formában a Valdor Art-ban. Elmondása szerint nagy vágya az élő modelles szabad kezes rajzolás teljes elsajátítása, olajjal és akvarellel való festés megtanulása, melyek még a tanulása részét képezik. Kívánjuk neki, hogy ez az első székházunkban megrendezett kiállítása utat tőr a kreativitásának bővítésére és festői karrierje kiteljesedésére, ezáltal mindkét nemzet kultúráját gazdagítva.