Csabagyöngye Kulturális Központ

 

Háromváros Kerékpáros Fesztivál

Helyszín: Békéscsaba

Időpont: 2022. június 03. (péntek) 17.00 – 2022. június 05. (vasárnap) 14.00

2022. JÚNIUS 3. PÉNTEK

SZENT ISTVÁN TÉR

17:00 Extrem bike show + EBS bringasuli – a bemutató alatt veterán bmx kerékpárok kiállítása látható

17:00 Ismered Békéscsabát? – kerékpáros túraverseny

A túraverseny célja, hogy a versenyen induló bringások kerékpárforgalmi létesítményeken és kisforgalmú utakon kerekezve felkeressék a város néhány nevezetességét és ezt a túrát minél rövidebb idő alatt tegyék meg. Célunk az is, hogy bemutassuk, a városi kerékpárút hálózata összefüggő és lehetővé teszi a mindennapos kerékpározás mellett a túrázást is. A túra ajánlott útvonala kifejezetten a hangulatos, látnivalókkal teli, jól közlekedhető szakaszokat köti össze, így egy igen hangulatos programon vehetnek részt az indulók.

A túra útvonalának hossza kb. 6,5 km, a feladatokkal együtt a tervezett időtartama 30-50 perc.

Indulási és technikai információk:

– indulás előzetes nevezés alapján, a nevezési létszámtól függően 2-5 percenkénti indítással a Jókai Színház előtti Olimpia – Kerékpározók szobortól

– az induló egy kis füzetet kap, amelyben az ajánlott útvonal térképe található, a felkeresendő pontok és az ott elvégzendő feladatok, valamint erre kerül felírásra az indulási és az érkezési idő

– első túrázó indítása: tervek szerint 17:00, de a nevezők számától függően ez változhat

– a túraverseny eredményhirdetése a fesztivál megnyitóját követően a színpadon történik

17:30 Körösparti Junior Fúvósok koncertje

18:00 Megnyitó

18:30 Kelet Brass Band koncert

17:00-19:30 Zöld sor – a Városfejlesztési Kft. játékos programjai (1. sátor: Kerékpáros szimulátor; 2. sátor: LIFE Integrált projekt kitelepülés – ökomenedzser; 3. sátor: Foglalkoztató sátor /kerékpáros kvíz, „válogasd szét a szemetet” játék, ökopeca, kirakós és válogatós játék (környezetvédelem), memória játék, színező/; 4. helyszín: Kisgyermekek részére lábbal hajtható motoros versenypálya)

17:00-22:00 Gasztrotér

Street-food különlegességek, finom italok és energiapótló fogások a Főtéren.

CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT/CASINO

16:00 Zicho Viktor kerékpáros világutazó előadása – “Az egyenlítőn és a sarkkörön túl”

Viktor szenvedélyes sziklamászó, hegymászó, kerékpáros utazó, hobbija a fotózás és a videózás. Kerékpáros expedícióit úgy viszi végig, hogy a fenntarthatóság és az ökoturizmus hirdetését tűzi ki célul.

17:30 Illés Adorján kerékpáros világutazó előadása – “Az élet ajándék” (4 éves kerékpáros földkerülős expedíció)

Az inspiráló előadásában megismerhetjük a bejárt vidékek csodás természeti kincseit, különleges embereket, kultúrákat, és azt, hogy miként szánhatjuk el magunkat egy ilyen kalandra, hogyan készülhetünk rá és, hogy milyen fontos élet bölcsességeket lehet szerezni egy ilyen hosszú kerékpáros vándorlás során.

WENCKHEIM-KERÉKPÁRÚT FELFEDEZÉSE OSZTÁLYKIRÁNDULÁSOK KERETÉBEN/BÉKÉSCSABA-SZABADKÍGYÓS-BÉKÉSCSABA   –   EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN A SZABADKÍGYÓSI WENCKHEIM-KASTÉLLYAL

10.00-15.00 A programra előzetesen regisztrált iskolai osztályok kerékpáros kirándulása a Szabadkígyósi Wenckheim-kastélyhoz, ahol tárlatvezetés, íjász bemutató és kastélykert sétatúra várja őket Szelekovszky László természetvédelmi szakember vezetésével.

KERÉKPÁROK INGYENES KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSE

CSATLAKOZÓ KERÉKPÁROS BOLTOK:

Kerékpár szaküzlet (Andrássy út 49.) 9:00-17:00

Lencsési Bringa Bolt (Fövenyes u. 5.) 9:00-18:00

2022. JÚNIUS 4. SZOMBAT

SZENT ISTVÁN TÉR

8:00-15:00 Háromváros Kerékpáros Körtúra (Békéscsaba-Békés-Gyula-Békéscsaba)

A Békéscsaba-Békés-Gyula-Békéscsaba kerékpáros körtúra mintegy 50 km-es távon járja be a három közép-békési település legszebb részeit.

A túrához a három település valamelyikén lehet csatlakozni és aki a teljes távot teljesíti, a befutónál emlékéremben részesül. A teljes túratávot az egyes csapatok túrevezetők kíséretében teljesítik.

Indulási/csatlakozási időpontok:

8:00 óra Békéscsaba Olimpia – Kerékpárosok szobra

 1. 9:00 Békés, Dánfok
 2. 13:00 Gyula, Vár előtti Rondella (A kerékpártúra alkalmából a gyulai helyszínen 12:30-tól egészen estig színes programok várják az érdeklődőket. Részeletes programot a gyulai menüpont alatt olvashatnak.)

10:00-15:00 Táncbemutatók/sportbemutatók

10:30 Hevesi Imi bácsi gyerekműsora

14:00 Szappanos Ádám bűvészműsora

10:00-17:00 Zöld sor – a Városfejlesztési Kft. játékos programjai

(1. sátor: Kerékpáros szimulátor; 2. sátor: T-Systems – elektromos kerékpárok; 3. sátor: LIFE kitelepülés; 4. sátor: Foglalkoztató sátor /kerékpáros kvíz, „válogasd szét a szemetet” játék, ökopeca, kirakós és válogatós játék (környezetvédelem), memória játék, színező/; 5. helyszín: Kisgyermekek részére lábbal hajtható motoros versenypálya; 6. Falusi szerencsekerék)

10:00-18:00 KerékPárt Bringa Klub kerékpáros programjai

Extrém kerékpárok kiállítása

Oldbike show – legszebb régi kerékpárok szépségversenye

Élményfotózkodás oldalkocsis tandemmel

Kerékpáros börze (bolhapiac)

16:00-22:00 Gasztrotér

17:00-22:00 Utcazene program

KERÉKPÁROK INGYENES KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSE

CSATLAKOZÓ KERÉKPÁROS BOLTOK:

Kerékpár szaküzlet (Andrássy út 49.) 8:00-12:00

Lencsési Bringa Bolt (Fövenyes u. 5.) 9:00-12:00

2022. JÚNIUS 5. VASÁRNAP

SZENT ISTVÁN TÉR

10:00 Virtuális kerékpárverseny

10:00-14:00 KerékPárt Bringa Klub kerékpáros programjai

Extrém kerékpárok kiállítása

Oldbike show – legszebb régi kerékpárok szépségversenye

Élményfotózkodás oldalkocsis tandemmel

10:00-14:00 Gasztrotér

 

Useme + Nova Prospect + Colmena + Phrenia

Helyszín: Csabagyöngye

Időpont: 2022. június 03. (péntek) 19.00

➽ USEME

➽ Nova Prospect

➽ COLMENA

➽ PHRENIA

➽ JEGYINFÓ

early bird ➽ 2.000 Ft

kedvezményes elővétel ➽ 2.500 Ft

helyszínen a koncert napján ➽ 3.000 Ft

➽ ONLINE JEGYEK: https://www.ticketportal.hu/event/USEME-89422

Az early bird és kedvezményes elővételes jegyek korlátozott számban elérhetőek.

 

Viharsarki Varázslatok // BűvészEst újratöltve

Helyszín: Csabagyöngye

Időpont: 2022. június 11. (szombat) 18.00

A Csabagyöngye Kulturális Központ és a ViharSarok BűvészKlub bemutatja: Viharsarki Varázslatok // bűvészest újratöltve

Gyere el Te IS önálló estünkre!

★ Humor, varázslat, illúziók, gondolatolvasás és mágia! A műsort 12-99 éves korig ajánljuk és 90 perc hosszú. A nézők között kisorsolunk 1 db a fellépők által aláírt kártyalapot!

►JEGYÁR: 2 000 HUF

Jegyek kaphatók a Csabagyöngye Kulturális Központban, valamint a https://www.ticketportal.hu/event/Viharsarki-Varazslatok weboldalon.

► FELLÉPŐK:

– MOLNÁR SZABOLCS

Molnár Szabolcs több, mint egy évtizede foglalkozik a bűvészettel és a mentalizmussal. Műsorait kezdetek óta inspirálják szuperhősök, képregények és misztikus történetek. Tehetségével évekig szórakoztatta gyermekkórházak betegeit, élő adásban szerepelt a Csillag Születik című műsorban, három évig pedig luxushajók közönségét varázsolta el, miközben körbeutazta a világot.

– GOMBKÖTŐ ALEX

8 évvel ezelőtt, autodidakta módon kezdte el tanulni a mágia művészetét. Jó néhány kártyapakli szétkoptatása és számtalan átgyakorolt éjszaka után vált a modern bűvészet kreatív képviselőjévé. Immár harmadik éve a Houdini Ház bűvészeként ad elő több nyelven is műsorokat. Bűvészetét átjárja a matematika, a pszichológia és a kézügyességi mutatványok is. Ezek segítségével hozza létre egyébként humoros műsorait, amelyek egy-egy poénját néha még ő maga sem érti, de ezt nem bánja, fő, hogy a közönség élvezze az előadást!

– SZŐKE KISS VINCE

14 évesen kapott egy bűvészdobozt… ami egyáltalán nem érdekelte. Később viszont rájött a bűvészettel nem csak átverni lehet az embereket, hanem elvarázsolni is. Azóta már számos varázslatos fellépés van mögött. Előadásait jellemzi, hogy soha nem tudhatod mi fog legközelebb történni. Legfontosabb feladatának tartja azt, hogy előadásával nem csak mosolyt csaljon a nézők arcára, de lássanak valami olyasmit, amit soha nem fognak elfelejteni!

– SZŰCS BALÁZS

10 éve ejtette rabul a varázslat világa egy bűvészdoboz személyében. 8 éve rendszeresen lép fel kicsiknek és nagyoknak egyaránt, születésnapi zsúrokon, ovikban, falunapokon, de akár csapatépítő tréningen is. Műsorában sajátos humorával, és random módon elsütött fárasztó szóviccekkel kalauzolja nézőit a varázslat világába. Fő célja, hogy az embereket kiszakítsa a hétköznapok robotolásából, és megmutassa, hogy vannak csodák, és nevetéssel minden sokkal szebb.

– SZAPPANOS ÁDÁM

Karácsonyi ajándékként kapta a bűvészdobozt, amiből megtanulta legelső mutatványait. Azóta bűvész találkozókat szervez Békés megyében és folyamatosan gyakorol, hogy előadásaival kizökkenthesse az embereket a szürke hétköznapok univerzumából és meglepődést, mosolyt csaljon az arcokra a varázslat és humor eszközeivel.

– SZABÓ KRISZTIÁN

2008 óta foglalkozik a bűvészettel. A bűvészet mint művészeti ág, mindig is érdekelte, viszont a témába akkor ásta jobban bele magát, mikor megtanulta élete első trükkjét, mely a pénzérme eltüntetés volt. Az emberek reakcióit látva kezdett el még több trükköt megtanulni. Élete legkedvesebb mutatványa a svengali bűvész kártya, mely ott volt az első trükkjei között és azóta is végig kíséri az életét. Őt az a pár századmásodpercnyi pillanat hajtja mindig előre, amikor a nézőn felismerhető lesz a csodálkozásban vegyített ledöbbenés érzete. Ez az a pillanat amikor megfagy az idő, a néző és a bűvész között külön világegyetem alakul ki. Hiszi, hogy ezt hitelességgel, kézügyességgel lehet elérni. A nézők egy-egy trükk reakcióit várják, a bűvész pedig a nézők egy-egy reakcióját. Szeretettel várom Önöket erre a pár pillanatra.A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

 

Táborozz velünk!

Időpont: 2022. június 20. (hétfő) 08.00 – 2022. augusztus 12. (péntek) 17.00

CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT

Tánctábor

Időpont: 2022. június 27. – július 1.

Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ

Részvételi díj: 28 000 Ft

Célcsoport: 6-18 éves korosztály

A táborban lesznek játékos mozgásfejlesztő feladatok, táncos kihívások, vetélkedők, bevezető órák a modern társastánc alapjaiba. A nap reggeli tornával indul, majd csapatjátékokkal, koreográfiák tanulásával és egyéb mozgáshoz, tánchoz köthető foglalkozásokkal lesz tarkítva. A tábor folyamán lesz közös fagyizás és amennyiben lesz lehetőség rá, az egyik délutánon strandolás. A tábor végén a gyermekek közösen egy rövid bemutató előadást tartanak a szülők számára a héten tanultakból. A tábor célja, hogy megszerettesse a gyermekekkel a zenére történő mozgást, valamint szeretnénk, ha minél többen kedvet kapnának a társastánchoz és az év kezdetén csatlakoznának társastánc tanfolyamainkhoz.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Meszlényi Viktória

30 / 626 1005

Csikós Nóra

20 / 269 2301

Színpadra fel! Tábor

Időpont: 2022. július 4-8.

Helyszín: Csabagyöngye Kulturális Központ

Részvételi díj: 22 000 Ft

Célcsoport: 10-14 éves korosztály

A tábor során a gyerekek a színészmesterség, a drámajátékok és a színpadi mozgás elemeivel ismerkedhetnek meg játékos formában. A tábor végére egy kis jelenet bemutatására készülünk. Lesz még sok nevetés, ismerkedési és bizalomjáték, csapatépítés.

Táborvezetők:

Kontos-Harcsa Boglárka és Kerepeczki Nóra

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Kontos-Harcsa Boglárka

30 / 824 5877

harcsaboglarka@csabagyongye.com

Békés Megyei Színjátszó Tábor

Időpont: 2022. július 24-31.

Helyszín: Szeghalom Várhely Ifjúsági Tábor

Részvételi díj: 40 000 Ft

Célcsoport: 13-18 éves korosztály

Ez a Te táborod, ha érdekel a színjátszás és szeretsz szerepelni. Színészmesterség-, ének- és táncórák alatt sajátíthatod el mindazt, amit egy Csabai Színistúdiósnak tudnia kell. Ez után pedig alkalmad nyílik arra, hogy tagja légy egy remek közösségnek egész évben. A tábor mellett szabadstrand működik. A táboron való részvétel előzetes meghallgatáshoz kötött!

Biztosított étkezés: napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsora)

További információ:

Kontos-Harcsa Boglárka

30 / 824 5877

harcsaboglarka@csabagyongye.com

Bűvész tábor

Időpont: 2022. augusztus 8-12.

Helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ

Részvételi díj: 30 000 Ft

Célcsoport: 8-13 éves korosztály

A varázslótanoncok a bűvésztáborban megismerkedhetnek ámulatba ejtő trükkökkel, a bűvészek gondolkodásmódjával, ezen kívül fejlődik a kézügyességük, az kommunikációs készségük, és gyakorolják a nyilvános beszédet. A trükkökhöz szükséges kellékeket megkapják, illetve részben ők maguk készítik el, így a trükköket már aznap be tudják mutatni otthon is. Gyertyán Balázs bűvész és Burai Milán mentalista vezeti be a gyerekeket a szemfényvesztés világába.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Király M. Alexandra

20 / 260 8294

kiralymalexandra@csabagyongye.com

Horgász tábor

Időpont: 2022. augusztus 8-12.

Helyszíne: Csabagyöngye Kulturális Központ

Részvételi díj: 23 000 Ft

Célcsoport: 9-12 éves korosztály

Várjuk azokat a 9-12 éves gyerekeket, akik új horgász módszerekkel szeretnének megismerkedni, csiszolni az eddig megszerzett tudásukat. Ez az egy hét kiválóan alkalmas arra is, hogy új horgászbarátságok szülessenek. A táborban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy szeressék, tiszteljék a vízparti környezetet, óvják és vigyázzanak rá. Délelőttönként a Csabagyöngye épületében töltjük hasznosan az időt, beszélgetünk horgászmódszerekről, vizekről, halakról, filmeket nézünk, majd ebéd után az Élővíz-csatorna partján próbáljuk ki a megszerzett ismereteket halfogás reményében. Csütörtökön a Békéscsaba határában lévő Néveri horgásztóra látogatunk el, pénteken táborzárásként egy házi horgászversenyen mérhetik össze tudásukat a gyerekek, ahonnan senki nem fog üres kézzel hazatérni.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Balázs Viktor

20 / 947 0726

balazsviktor@csabagyongye.com

A tábor jelentkezésének feltétele, hogy a gyermek rendelkezzen a horgászathoz szükséges okmányokkal (állami jegy+fogási napló és területi jegy).

 

ARANY JÁNOS MŰVELŐDÉSI HÁZ

Kézműves Tábor

Időpont: 2022. június 27. – július 1.

Helyszín: Arany János Művelődési Ház – Mezőmegyer

Részvételi díj: 22 000 Ft

Célcsoport: 7-14 éves korosztály

Elsősorban a kézművesség iránt érdeklődő gyerekeket várjuk ebbe a táborunkba. A tábor folyamán a gyerekekkel megismerkedünk a különböző kézműves technikákkal, bőrművesség, fafaragás, hímzés, gyöngyfűzés. Minden nap más kézműves technikákat ismerhetnek meg a gyerekek mezőmegyeri kézművesek segítségével.

Biztosított étkezés: ebéd és uzsonna

További információ:

Lengyelné Zalai Erika

20 / 257 4739

erika.zalai@gmail.com

1848-as Tábor

Időpont: 2022. július 4-8.

Helyszín: Arany János Művelődési Ház – Mezőmegyer

Részvételi díj: 22 000 Ft

Célcsoport: 7-14 éves korosztály

A történelem és a hagyományok iránt érdeklődő gyerekeket várjuk ebbe a táborba, ahol megismerkedhetnek a 1848-as időszak életmódjával és történelmével. A fiúkat a Károlyi- honvédek tanítják katonáskodni. Eközben a lányokat korabeli ruhákba öltözve a különböző báltermi táncokra, szokásokra és hímzésre tanítjuk.  A tábor kirándulással zárul, ahol a Békéscsabán és Gyulán a korhoz kapcsolódó helyszíneket járjuk végig.

Biztosított étkezés: ebéd és uzsonna

További információ:

Lengyelné Zalai Erika

20 / 257 4739

erika.zalai@gmail.com

Honfoglaló Tábor

Időpont: 2022. július 11-15.

Helyszíne: Arany János Művelődési Ház – Mezőmegyer

Részvételi díj: 22 000 Ft

Célcsoport: 7-14 éves korosztály

A honfoglalás kora a történelem iránt érdeklődő gyermekeket várjuk izgalmas programokkal. Közösen jurtát állítunk, íjászkodunk, vívunk, megismerkedünk a korabeli öltözetekkel és fegyverekkel. Délelőttönként a korra jellemző kézműves technikákat próbáljuk ki, mint például a nemezelés, bőrművesség vagy a lemezdomborítás.

Biztosított étkezés: ebéd és uzsonna

További információ:

Lengyelné Zalai Erika

20 / 257 4739

erika.zalai@gmail.com

JAMINAI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Sárkány, vagy királylány… Mesetábor

Időpont: 2022. július 11-15.

Helyszín: Jaminai Közösségi Ház

Részvételi díj: 23 000 Ft

Testvérkedvezmény: 20 000 Ft

Célcsoport: 6-10 éves korosztály

A gyermekek közösen alkotnak egy saját történetet a mese jellemzői alapján, amit a hét folyamán dramatikusan feldolgoznak. Jelmezt és díszletet is készítenek és a tábor zárásaként a mesét bemutatják a szülőknek. Mindezt sportos, mozgásos játékok egészítenek ki.

Biztosított étkezés: ebéd és uzsonna

További információ:

Pető Ibolya

20 / 615 6767

petoibolya@csabagyongye.com

Digitális Fotós Tábor

Időpont: 2022. július 18-22.

Helyszín: Jaminai Közösségi Ház

Részvételi díj: 21 000 Ft

Testvérkedvezmény: 20 000 Ft

Célcsoport: 10-14 éves korosztály

A táborban a gyermekek megismerkednek a digitális fotózás alapjaival: a fényképezés elméletével és gyakorlatával, a képkomponálás alapjaival, fotós titkokkal, fogásokkal. A gyakorlati foglalkozásokon fotóséta keretében az elméletben tanultak gyakorlása történik. A tábor végén digitális fotókiállítás keretében bemutatják alkotásaikat a szülőknek. A részvétel feltétele a saját digitális fényképezőgép, amit a táborba magukkal hoznak. Akinek van, a buszbérletét is hozza magával!

Biztosított étkezés: ebéd és uzsonna

További információ:

Pető Ibolya

20 / 615 6767

petoibolya@csabagyongye.com

 

MESEHÁZ

Kreatív Kézműves Tábor

Időpont: 2022. június 20-24.

Helyszín: Meseház

Részvételi díj: 20 000 Ft

Célcsoport: 6-10 éves korosztály

A Meseházban idén is várjuk nyári táborainkkal a vakáció ideje alatt, a szabadidő vidám, tartalmas és élvezetes eltöltésére vágyó gyermekeket. Kellemes környezetben, napsütéses udvaron, árnyas diófa alatt, kis létszámú csoportban, a szülők munkaidejéhez igazodva, különböző élményközpontú tematikával készülünk a nyárra.

Biztosított étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

További információ:

Veres Krisztina

66 / 326 370

mesehaz@mesehaz.hu

Népi Kézműves Tábor

Időpont: 2022. június 27. – július 1.

Helyszín: Meseház

Részvételi díj: 20 000 Ft

Célcsoport: 6-10 éves korosztály

A Meseházban idén is várjuk nyári táborainkkal a vakáció ideje alatt, a szabadidő vidám, tartalmas és élvezetes eltöltésére vágyó gyermekeket. Kellemes környezetben, napsütéses udvaron, árnyas diófa alatt, kis létszámú csoportban, a szülők munkaidejéhez igazodva, különböző élményközpontú tematikával készülünk a nyárra.

Biztosított étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

További információ:

Veres Krisztina

66 / 326 370

mesehaz@mesehaz.hu

Alkotóművészeti Tábor

Időpont: 2022. július 4-8.

Helyszíne: Meseház

Részvételi díj: 20 000 Ft

Célcsoport: 6-10 éves korosztály

A Meseházban idén is várjuk nyári táborainkkal a vakáció ideje alatt, a szabadidő vidám, tartalmas és élvezetes eltöltésére vágyó gyermekeket. Kellemes környezetben, napsütéses udvaron, árnyas diófa alatt, kis létszámú csoportban, a szülők munkaidejéhez igazodva, különböző élményközpontú tematikával készülünk a nyárra.

Biztosított étkezés: tízórai, ebéd, uzsonna

További információ:

Veres Krisztina

66 / 326 370

mesehaz@mesehaz.hu

LENCSÉSI KÖZÖSSÉGI HÁZ

Horgásztábor 1.

Időpont: 2022. június 20-24.

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház

Részvételi díj: 15 500 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. június 14.

Célcsoport: 8-14 éves korosztály

„A horogkötéstől a halfogásig” – a résztvevők megismerhetik a Körösökben előforduló halfajokat, valamint a horgászatukhoz szükséges eszközök összeállítását és használatát sajátíthatják el a közös horgászatok alkalmával az Élővíz-csatornán. A tábor elméleti anyaga megegyezik horgászvizsgára felkészítő tanfolyamok témaköreivel.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Takács Péter

66 / 456 177

lencsesikozhaz@gmail.com

Varázsecset Tábor

Időpont: 2022. június 27. – július 1.

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház

Részvételi díj: 15 500 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. június 20.

Célcsoport: 7-14 éves korosztály

A hét folyamán sokféle anyagra festünk. Készítünk egyedi pólót saját  tervezésű és sablon mintával, batikolunk, majdani titkokat rejtő dobozokat, csodálatos színű mécseseket díszítünk.  Megtanuljuk az arc- és a selyemfestés alapjait, de hozhatsz régi sámlit, képkeretet, amit újjávarázsolunk a varázsecsetünkkel.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Nagy Emese

66 / 456 177

lencsesikozhaz@gmail.com

 

Csingilingi Tábor

Időpont: 2022. július 4-8.

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház

Részvételi díj: 15 500 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. június 27.

Célcsoport: 8-14 éves korosztály

Saját tervezésű, egyedi ékszereket, öltözködési kiegészítőket készítünk a héten. Medálok, karkötők, fülbevalók,  hajdíszek gyöngyből, gyapjúból, textilből, meglepő kellékekkel, hogy a nyár ragyogó színeit és kincseit viselhesd!  Többféle technikával ismerkedhetsz meg a hét folyamán: kipróbálhatod a gyöngyszövést, nemezelést, a zsugorkázást, a gyöngyfűzést, a különféle csomózásokat, fonásokat, a süthető gyurmát, stb.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Nagy Emese

66 / 456 177

lencsesikozhaz@gmail.com

Fotósuli Tábor

Időpont: 2022. július 4-8.

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház

Részvételi díj: 15 500 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. június 27.

Célcsoport: 8-14 éves korosztály

A résztvevők tematikusan egymásra épülő foglalkozásokon a digitális fotózás elméleti és gyakorlati ismereteit sajátíthatják el szakmai vezetők közreműködésével. A táborban való részvétel feltétele, hogy a jelentkezők rendelkezzenek digitális fényképezőgéppel, amit a tábor ideje alatt magukkal hoznak.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Takács Péter

66 / 456 177

lencsesikozhaz@gmail.com

Tábor Zölden, Kreatívan, Vidáman

Időpont: 2022. július 11-15.

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház

Részvételi díj: 15 500 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. július 4.

Célcsoport: 7-14 éves korosztály

Szakadt farmer, kinyúlt, foltos póló, kidobásra szánt üveg, dugó, flakon…tudod, hogy mindezek alkalmasak arra, hogy ékszerré, új használati tárgyakká varázsoljuk őket?  Tevékenységünket az újrahasznosítás témakörére építjük: nem is hinnénk, hogy milyen egyedi ékszereket készíthetünk egy régi farmerből, vagy pólóból, egy kiürült befőttesüvegből hangulatos mécsesek vagy parafadugóból kedves állatfigurák … És ez csak egy része a tematikának, mely nagyon sokféle kreatív kézműves technikát tartalmaz. Továbbá ismerkedés az Élővíz-csatorna növény- és állatvilágával és a városi parkerdővel.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Nagy Emese

66 / 456 177

lencsesikozhaz@gmail.com

Horgásztábor 2.

Időpont: 2022. július 11-15.

Helyszín: Lencsési Közösségi Ház

Részvételi díj: 15 500 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. július 4.

Célcsoport: 8-14 éves korosztály

„A horogkötéstől a halfogásig” – a résztvevők megismerhetik a Körösökben előforduló halfajokat, valamint a horgászatukhoz szükséges eszközök összeállítását és használatát sajátíthatják el a közös horgászatok alkalmával az Élővíz-csatornán. A tábor elméleti anyaga megegyezik horgászvizsgára felkészítő tanfolyamok témaköreivel.

Biztosított étkezés: ebéd

További információ:

Takács Péter

66 / 456 177

lencsesikozhaz@gmail.com

 

Jókai Színház

 1. szerda 9.00 Szekernyés László: Trón alatt a király Pinokkió-bérlet / Nagyszínpad, 11.00 Szekernyés László: Trón alatt a király Mazsola-bérlet / Nagyszínpad, 19.00 Bartus Gyula: Királyom, Isten Áldjon bemutató előadás / Intimtér
 2. szombat 19.00 Tamási Áron: Vitéz lélek Farkaslaka
 3. kedd 19.00 Bartus Gyula: Királyom, Isten Áldjon Intimtér
 4. szerda 19.00 Joseph Stein – John Kander – Fred Ebb: Zorba, a görög Örkény-bérlet / Nagyszínpad
 5. csütörtök 19.00 Bartus Gyula: Királyom, Isten Áldjon Intimtér
 6. péntek 16.30 Nyilvános évadzáró társulati ülés Színház előtti tér, 19.00 Joseph Stein – John Kander – Fred Ebb: Zorba, a görög Mikszáth-bérlet / Nagyszínpad
 7. szombat 19.00 Neil Simon: Furcsa pár (női változat) Furcsa pár 18. / bemutató előadás / Sík Ferenc Kamaraterem
 8. hétfő 10.00 Kacsoh P. – Bakonyi K. – Heltai J.: János vitéz Bérletes előadás / Nagyszínpad, 15.00 Kacsoh P. – Bakonyi K. – Heltai J.: János vitéz Bérletes előadás / Nagyszínpad
 9. kedd 19.00 Neil Simon: Furcsa pár (női változat) Furcsa pár 1. / Sík Ferenc Kamaraterem
 10. szerda 19.00 Neil Simon: Furcsa pár (női változat) Furcsa pár 6. / Sík Ferenc Kamaraterem
 11. csütörtök 19.00 Neil Simon: Furcsa pár (női változat) Furcsa pár 14. / Sík Ferenc Kamaraterem
 12. péntek 20.30 Koltay Gergely – Kormorán – Koltay Gábor: Trianon / Szarvasi Vízi Színház (esőnap: június 20.)
 13. péntek 20.30 Fenyő Miklós – Tasnádi István: Made in Hungária, jelelt előadás / Szarvasi Vízi Színház (esőnap: június 27.), 20.30 Ray Cooney: Páratlan páros – a Bánfalvy Stúdió előadása /Csabai Nyár – Városháza díszudvara/
 14. vasárnap 20.30 Zerkovitz Béla – Szilágyi László: Csókos asszony – a Pesti Művész Színház előadása /Csabai Nyár – Városháza díszudvara/
 15. kedd 20.30 És Rómeó és Júlia – Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadása /Csabai Nyár – Városháza díszudvara/
 16. csütörtök 20.30 Kellős Éva: Szabadság elvtársak! /Csabai Nyár – Városháza díszudvara/

 

Munkácsy Mihály Múzeum

Állandó kiállítások:

 • “utazás TÉRben és IDŐben”

Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala

 • “utazás TÉRben és IDŐben”

Békéscsaba az évezredek idővonalán

 • Történetek ceruzától ecsetig – Jankay Tibor művészete
 • A Tevan Nyomda művészeti öröksége
 • Orlai Petrics Soma kamarakiállítás

Időszaki kiállítások:

70+70+75+77 = Csuta György, Szeverényi Mihály, Várkonyi János és Mészáros Sándor képzőművész kiállítása – 2022. május 5. – június 5.