2022. június 18-an a békéscsabai Chopin kórus részt vett a Fővárosi Lengyel Önkormányzat által szervezett magyarországi Lengyel Énekkarok találkozóján Újpesten. A találkozó a Lengyel Nyár 2022 – Találkozások a Lengyel Kultúrával program sorozat keretein belül került megrendezésre. A rendezvény a Budapest – Polgár centrum – Újpest Galériában került megtartásra, ahol Felföldi Mária az Országos Lengyel Önkormányzat elnöke, Molnárné Sagun Mónika a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szt. Adalbert Egyesületének elnöke, valamint Priszler Györgyné a IV. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnöke nyitotta meg az ünnepséget.

A színházteremben fellépett elsőként a budapesti Szent Kinga kórus – Rostetter Szilveszter karnagy vezetésével, a győri Akord Lengyel Kamarakórus – Csirszka Konrádné Katalin karnagy vezetésével és végül a Chopin kórus – Rázga Józsefné karnagy vezetésével. Az ünnepi koncert alatt főként lengyel énekek és népdalok hangzottak el megfűszerezve harmonika és zongora kísérettel. Harmonikáért Kónya Kálmán, a zongoráért Kovács Gabriella volt felelős.

Többek közt a kórusunktól hallhattuk S. Moniuszko-tól a Wiosna-át, valamint Maciej Kamieńsk-től a Hej Sokoly-t. Befejezésül a résztvevők közösen elénekelték a „Sto Lat” lengyel dalt. A rendezvényt jó hangulatú megvendégelés követte.